Vođene meditacije

Ukroti majmunski um

 

Vodjene_meditacije_cover_web_mala

Na Dalekom istoku kolijevci meditacije, majmun je simbol za um jer stalno skače s grane na granu. Majmunski um nije povezan s postojanjem u sadašnjem trenutku – ovdje i sada, zato što je stalno obuzet mislima i reakcijama koje kroz njega prolaze.

Cakre

Kroz ozbiljnu praksu meditacije može se dostići stanje um bez uma – da bi se ono postiglo treba se fokusirati samo na ono što se dešava ovdje i sada. To je nivo svijesti iznad razmišljanja i uobičajenog brbljanja uma. To je stanje biti gdje smo majstorirali sebe, transcendirali ego i dozvolili da svjetlo svjesnosti prevazilazi i nas kao osobu i vrati nas izvoru svih stvari ( Wu ji – prapočetak) i učini nas jednim sa svime.

Mikrokosmicka_orbita

Za ovo je potrebna disciplina i obaveza da se svaki dan meditira. Naš um ne voli biti discilinovan i s vremena na vrijeme je potrebno s njim razgovarati i reći mu ko je ŠEF. Naš um mora biti treniran da bude u našoj koristi, u suprotnom, nediscipliniran um, a ne ti, je u kontroli.

Zen_meditacija

Za japance um se nalazi u Hari( središte bića, tačka nekoliko centimetara ispod pupka).

Vaša realnost je bazirana na onom što ste iskusili i to će opet odrediti ono što ćete iskusiti ukoliko ne preuzmete kontrolu nad procesom.

Ako želite promjeniti svoju realnost morate promjeniti iskustva koja doživljavate , morate raditi stvari koje normalno ne radite.

Unutrasnji_osmijeh

Meditacija je azijskim zemljama metoda broj jedan za razvoj ljudskog bića.Smatra se nezaobilaznom metodom za razvoj i širenje svjesnosti, iscjeljivanje,razvoj inteligencije, borilačku moć i samorealizaciju.

Danas milioni ljude svjedoče o dobrobiti vođenih meditacija:

Zdravstvene ( smanjenje stresa i anksioznosti, ublažavanje bolova, podmlađivanje, duboko odmaranje)

Psihološke ( razvijanje pozitivnih navika, bolja uređenost dijelova mozga, veća pažnja, pamćenje i inteligencija, povećana kreativnost).

Poslovne ( produktivnost, poboljšani odnosi na poslu..)

So_Ham

Čak su Google i Facebook uključili za svoje uposlenike praksu meditacije.

U ovom programu vodim vas koz 6 tehnika meditacije koje dolaze iz različitih tradicija( indijske, kineske, japanske..) Na osnovu iskustva i osjećaja dobit ćete uvid u to koji tip meditacije najviše odgovara Vašem karakteru i Vašem životnom Putu.

Što praksa meditacije bude postajala dublja to ćete biti i veći gospodari svog života.

Nakon izvršene uplate u iznosu od 50 eura dobit ćete na e-mail sve audio vođene meditacije i uputstva za praksu.

Meta_meditacija

Naručite