TAO BREATHWORK

Tao

Tao Breathwork

Disanje je proces udisanja kiseonika i izdisanja ugljen diokisida.Zrak pored kisika sadrži željezo,vodu,jone, kvarc i još mnoge druge sastojke. Oko 80% energije koja nam je potrebna za život dobijamo kroz disanje. Dokaz za ovo je činjenica da prosječan čovjek može bez hrane izdržati oko 30 dana, bez vode oko 7 dana i bez kisika samo par minuta. Disanje je najvažnije funkcija našeg tijela. Putem disanja respiratorni sistem utječe na sve ostale sisteme u tijelu ( mišićno-skeletni, digestivni, cirkulatorni, endokrini, nervni, uro-genitalni, meridijanski i čakralni). Preko pluća kisik odlazi u krvotok i onda do svih ćelija. Također i koža kao I svaka ćelija dišu.

Kada majstorirate disanjem moći ćete upravljati i svim funkcijama tijela i psihe.

Breathwork je nova joga i moderna meditacija. Često puta disanje pomaže kod nekih problema gdje ni jedan drugi metod to nije mogao. Zašto disanje?Jer svaka trauma ostavlja ožiljke u obrascima našeg disanja. Kroz  breathwork metodu dišno tijelo se može 6 puta više otvoriti što znači i potencijal za 6 puta više energije.

Tao Breathwork je autorska metoda disanja Darka Trajkovića koja u sebi kombinira i sjedinjuje principe iz više tehnika: taoistički iscjeljujući zvukovi, holotropno disanje, rebirthing i pranajama.

 

Kontrakindikacije: intenzivne tehnike disanja poput ove se ne preporučuju trudnicama, srčanim bolesnicima, epileptičarima, osobama s osteoporozom i osobama sa teškim psihijatrijskim poremećajima.

Darko Trajković Vas vodi kroz tehniku Tao Breathwork u trajanju od 86 minuta.

Nakon izvršene uplate 50e dobit ćete na e-mail audio snimak Tao breathwork i uputstva za praksu.

 

Naručite