Regresija

Regresija je prisjećanje prošlosti sa svrhom pronalaska uzroka određenih problema i njihovo razrješavanje. To nije okultizam, već klasična hipnoza, samo što ona podrazumjeva postojanje koncepta reinkarnacije. A to je neštu u što trećina svijeta vjeruje. Ako u nešto ne vjeujemo to ne znači da to ne postoji.

Hipnotička regresija je putovanje unazad da bi se popravila memorija i istražili događaji iz prošlosti, to je duboko transfromišući rad.

Istražuju se ponavljajući obrasci, ugovori, kontrakcije, percepcije, vjerovanja koji su formirani na nesvjesnom nivou. Hipnotička regresija daje novu perspektivu i iscjeljenje ljudima na način na koji ni jedna druga terapija  ne može postići.

Inicirajući događaj koji je često zaboravljen, potisnut kreira određeno ponašanje, vjerovanje i asocijacije.

Tipovi regresije:

 1. Dobna regresija – čišćenja sjećanja u nekom periodu od rođenja do danas
 2.  Unutrašnje dijete( inner child work)
 3. Regresija u matericu – vraćanje u specijalni trenutak u materici nakon začeća i prije rođenja
 4. Regresija u prošle živote -istraživanje scena, osjećaja i događaja iz prošlih egzistencija
 5. Život između života – visoko specijalizirana regresija za popravljanje sjećanja duše u duhovnom životu
 6. Progresija – unutrašnje putovanje u budućnost

Kada treba raditi regresiju:

 •  strahovi od smrti, razne fobije( visina, voda, vatra.)
 • zbog  radoznalosti ,samospoznaje  i samoistraživanja
 • zbog doživljanja proširenog stanja svijesti, otkrivanje životne misije, svrhe i vizije
 • kod gubitka bliskih osoba i žalovanja
 • ponavljajući obrasci u životu: sve veze isto završavaju, otkazi na poslu
 • čišćenje karme i opraštanje
 •  dublje razumijevanje ovisničkih odnosa s roditeljima, partnerima..

Šta kažu drugi?

„I ranije sam dolazio kod Darka na hipno-terapiju ali ovo je bilo prvi put da smo radili regresiju. On mi je sve lijepo objasnio o samom postupku i šta bi mogao eventualno da doživim tokom seanse.Ja inače nisam imao neka posebna očekivanja ili sličnog pa sam krenuo sa otvorenim umom u seansu.Kad sam se udobno smjestio u fotelju počeli smo sa opuštanjem tijela. On me je vrlo brzo uveo u stanje potpune relaxacije tijela i duha. Toplim glasom me je vodio na putu ka regresiji, ohrabrujući me i podržavajući me. Polako smo krenuli ka raznim dijelovima mog života. Od mojeg dijela života kao tinejdžer, kao malo dijete ka samom činu rođenja. Svaki put sam se prisjećao i proživljavao određene situacije. sjećanja su dolazila i slike se pojavljivale…
Onda je došao momenat kad smo prešli prag mog rođenja i krenuli još dublje i dalje unazad.Darko je uvjek bio tu kraj mene, podržavao me i davao sigurnost.
Iz one plave izmaglice polako sam se spuštao na mjesto gdje sam se nalazio u prošlom životu. Slike su se počele pojavljivati. Prvo sasvim polako i tek vidljive i onda sve jače i vidljivije.Osjetio sam tlo pod nogama, osjetio sam mirise oko mene i čuo zvukove.
Lagano smo prolazili kroz različite faze u mom tadašnjem postojanju. On me je vodio kroz taj svijet, ukazujući na određene stvari koje bi trebao da bolje istražim. Uvjek sigurnim, toplim i ohrabrujućim glasom.Sav moj doživljaj je bio jako stvaran i ja nisam očekivao to. Kretali smo se naprijed i nazad kroz moj život tražeci ključne scene i situacije koje su imale veliki uticaj na mene. Istraživali smo razne događaje koji su bili međusobno povezani. Na momente sam doživljavao i i određene emocije i senzacije koje su se manifestirale nan mom licu i očima.
Veliki emotivni naboj…
Polako sam se vratio u vrijeme današnjeg života gdje sam opet proživio određene scene. Tu smo analizirali ključne faktore koji su imali uticaj na mene i onda ih razriješili uz čin razumjevanja, akceptiranja i oprosta.Kad sam izašao iz stanja transa radili smo jedan debrifing o doživljenom, o stvarima koje su me mučile i lekcijama koje sam naučio. ja nisam imao neka posebna očekivanja iz ovog ali sam sad drugačijeg mišljenja. Ova vrsta terapije je jako korisna i postiže željeni rezultat. Ja se osjećam promjenjeno i imam drugačije, bolje odnose sa porodicom i ljudima oko mene. Dobio sam drugačiji pogled na svijet oko mene i prošle događaje u mom životu.
Darko je ovo obavio sasvim profesionalno kao što uvijek i radi. Jako je prijatan i ugodno je biti uz njega što se i ogleda u njegovom radu“.

N. T.

„Već duže vrijeme sam razmišljala o hipnoterapiji, zbog mojih problema sa alergijom i astmom koje imam od ranog djetinjstva. Međutim, tek kroz Darka sam stekla hrabrost da to i učinim. Darko Trajković je osoba koja zrači pouzdanošću i stručnošću, što već na samom početku poznanstva s njim ulijeva osjećaj sigurnosti.
Na prvoj od tri sesije smo vodili početni intervju u kojem je hipnoterapeut sa mnogo pažnje i preciznošću postavljao pitanja o sadašnjim navikama, odnosima i tegobama. Sve to dovelo nas je do spoznaje o nekim mogućim psihološkim okidačima, osjećajima koji dominiraju kroz vrijeme ali i lošim navikama ishrane ili sl., što također pridonosi alergijama i astmi. Nakon toga uslijedila je indukcija stanja u kojem se inače provodi hipnoterapija. Zatvorila sam oči i čula umirujući glas hipnoterapeuta. Osjećala sam se vrlo ugodno, opušteno i sigurno.
Hipnoterapeut me je bez napetosti i žurbe vodio kroz taj proces. Opremljena mnogim pozitivnim sugestijama sam se nakon tog prvog iskustva osjećala rasterećeno i smireno.
U svim prošlim životima smo uspjeli otkriti povezanost sa današnjim životom i zdravstvenim tegobama. Sve te spoznaje su mi izuzetno pomogle da bolje shvatim sebe, svoje osjećaje i mnoga pitanja koja sam imala. Premda mi se također otvorilo bezbroj novih pitanja. Cjelokupan proces hinoterapije sa Darkom kao hipnoterapeutom je bio fascinantan. Mnogo toga sam saznala i otkrila o sebi. Darkov rad je bio divan. Ujedno je pružao podršku i razumijevanje ali i profesionalnost, smirenost i povjerljivost. Bio je vrlo precizan, ali ujedno je davao osobi slobodu da sama razotkrije, poveže i shvati sve što se dešava. To je bilo neprocjenjivo iskustvo koje bih uvijek ponovila i sa hipnoterapeutom kojeg bih svakome preporučila.

M.M.

“Iako me regresija uvijek interesovala, odlučila sam da napokon probam ovu metodu i iz znatiželje, i kako bih saznala nešto više o mojoj ulozi i lekcijama koje treba da naučim u ovom postojanju. Pored odgovora o tome zašto sam tu, regresija mi je pomogla da se više fokusiram na cjelokupnu svrhu postojanja, i bitnost svjesnog proživljavanja, prihvatanja, učenja i najvažnije od svega – otpuštanja emotivne vezanosti za iskustva kroz koja sam prošla, ali i ona nova kroz koja sada prolazim.
Iako su mi iskustva iz regresije razjasnila određene traume, također mi je pomogla i da se ne vezujem za njih, već da ih lakše otpustim, te da se fokusiram na sadašnji trenutak, i iskustva koja sada prolazim”. Darko zrači povjerenjem i na naučan način vas vodi kroz stvari koje drugi mistifikuju.

L.P.

“Zahvaljujući Darku i hipnoterapiji tj. regresiji koju sam radila spoznala sam puno važnih stvari i osvjestila da smo svi jedno, da se u sadašnjem životu dešavaju samo stvari koje nismo savladali u ranijim životima. Nakon tih spoznaja puno mi je lakše shvatiti ” zašto mi se nešto dešava sada”, “zašto sam imala problem sa zdravljem” i lakše prihvatiti, osvijestiti i svjesno proći kroz ostatak mog života. Tokom regresije shvatite da je smrt bezbolan proces ispunjen olakšanjem ,mirom i ljubavlju i da smo svi samo jedno i da samo imamo različite uloge u filmu zvani ” Život”.Toplo preporučujem regresiju i hipnoterapiju svima koji imaju neki zdravstveni problem i žele spoznati ko su bili i zašto su danas to što jesu. Hvala Darko puno”.

H.I.

Sesije se održavaju ONLINE preko ZOOM-a, tako da možemo raditi zajedno bez obzira gdje se nalazite.

Da zakažete uvodni intervju kliknite na dugme PRIJAVI SE i popunite upitnik.