ELIMINACIJA FOBIJA

 OSLOBODITE SE STRAHOVA & FOBIJA NA PRIRODAN NAČIN PUTEM HIPNOZE

Napokon potpuno prirodan i bezbolan način da se oslobodite fobija

Bojite li se paukova ili nekih životinja? Imate li možda strah od lifta, letenja avionom, vožnje auta ili igle? Ili se bojite govoriti u javnosti pred publikom?

Fobije su  iracionalani i preintenzivni strahovi, to su vrste anksioznih poremaćaja i dijele se na specifične i kompleksne.

Da li Hipnoza stvarno pomaže u otklanjanju fobija?

Hipnoza može pomoći osobama s fobijama i strahovima jer im olakšava da  prirodno  uđu u opušteno i smireno stanje uma i tijela.  U studiji  Stanford univerziteta iz 2016. naučnici su skenirali mozgove 57 osoba u hipnotičkom stanju. Pronašli su promjene u regijama mozga koje su povezane s boljom emotivnom kontrolom i  sa samosvijesnošću. I za razliku od nekih ljekova Hipnoza nema nikakve nuspojave jer je to prirodno stanje našeg uma. Hipnozom možete otkriti uzrok vaše fobije koji je možda nastao još u djetinjstvu ili nekad kasnije. Kada pristupite negativnim memorijama duboko u podsvijesti onda uz vodstvo hipnotizera možete isprazniti potisnute emocije i dati novo značenje tim događajima i promjeniti svoju percepciju.

Kako nastaju fobije?

Smatra se da oko 10% populacije ima fobije. Mogu nastati kroz učenje od rol modela( najčešće roditelja) i kao  posljedica proživljene traume. Mozak je asocijacijska mašina koja povezuje stvari npr. ako ste se zaglavili u liftu i osjetili  intenzivan strah zbog toga, mozak je povezao i umrežio zajedno emociju straha i lift i tako je nastala fobija od lifta.

Da li vas strah sprečava da uživate u potpunosti u životu?

Većina fobija se Hipnozom može totalno eliminIisati kroz par tretmana.

U hipnozi primjenjujemo nježan pristup koji ne zahtjeva  fizički kontakt s objektom straha.

Previše smo se bojali a nije trebalo. Trebalo je živjeti“.

-Ivo Andrić

Koristi od Hipnoze za osobe s fobijama i strahovima

NAUČNA ISTRAŽIVANJA KOJA DOKAZUJU EFEKTIVNOST HIPNOZE U ELIMINACIJI FOBIJA

 Strah od letenja avionom: Nakon tretmana Hipnoze klijenti su bez problema i napetosti mogli da lete s avionom:

Volpe, E. G., & Nash, M. R. (2012). Korištenje Hipnoze za fobiju od letenja avionom s opsesivnim karakterom:Klinički studij slučajeva,

11(2),89-103. doi:10.1177/1534650112440167

 

Strah od visine: Iskusan planinski penjač nakon traumatičnih povreda od penjanja je koristio samohipnozu da prevaziđe novonastali strah i ubrza oporavak od povreda. Koristio je hipnotičke tehnike: jačanje ega, unutrašnja snaga,dobna progresija i aktivni budni trans:Njegovo uspješno penjanje na ekvador Cotopaxy na 19, 380 metara visine, bilo je osigurano užetom i samohipnozom.

1994 se vratio na Kaskada planine gdje se je prije 3 godine povrijedio, dostigao je vrh Shuksan.

Korištenje samohipnoze za rješavanje sportskih povreda i unaprjeđenje
performansa.

Enhancement Priscilla A. Morton ACSW, BCD

Američki časopis za kliničku hipnozu broj. 46 ,

Iss. 1,2003

Preuzmite kontrolu nad time kako mislite, osjećate se i djelujete!

Kako izgleda proces?

Potrebno je da prvo obavimo intervju. Upoznajemo se, postavljamo vaše specifične ciljeve i utvrđujemo jake i slabe strane. Nakon čega prelazimo na praktični rad.  Sesija traje oko 60 minuta.

„Strah nije realan jer on je samo produkt misli koje stvaraš u svom umu“.

-Will Smith

Sesije se održavaju ONLINE preko ZOOM-a tako da možemo raditi zajedno bez obzira gdje se nalazite. Da zakažete uvodni intervju kliknite na dugme PRIJAVI SE i popunite upitnik.