Devet tehnika Meditacije

Naučite da meditirate i tako steknite duboki unutrašnji mir i slobodu!


Meditacija je na Dalekom istoku metoda broj jedan za razvoj ljudskog bića.Smatra se nezaobilaznom metodom za razvoj i širenje svjesnosti, iscjeljivanje,razvoj inteligencije, borilačku moć i samorealizaciju.

Na ovom kursu naućit ćete devet tehnika meditacije koje dolaze iz različitih tradicija( indijske, kineske, japanske..) Na osnovu iskustva i osjećaja dobit ćete uvid u to koji tip meditacije najviše odgovara Vašem karakteru i Vašem životnom  Putu.

Zaronite u ovo predivnu avanturu samoistraživanja jer ne postoji ljepše putovanje od putovanja u samog sebe.

Devet tehnika meditacije:

1. Mikrokosmička orbita

2. Zen meditacija

3. Zhan Zhuang – stojeća meditacija

4. Mantra – zvučna meditacija

5. Trataka – zureća meditacija

6. Introspektivna meditacija

7.Meditacija u pokretu

8.Meditacija s muzikom

9. Meditacija srca

Šta kažu ostali?

Ova obuka mi je približila meditaciju, koju sam uvela u svoj svakodnevni život. Objašnjeno mi je tačno ono što mi je trebalo, od osnovnih stvari poput položaja tijela tokom meditacije, odjeće koju je poželjno nositi, doba dana kad se radi, itd. Naučila sma voditi meditaciju što mi je posebno drago iako mi je zvučalo teško na početku. Dobila sam uvid u razne tehnike meditacije, koje ću ( neke od njih) nastaviti da praktikujem. Predavač Darko mi se posebno dopao i njegov pristup meditaciji i ovoj obuci jer je sve jasno i koncizno predstavio i demonstrirao, te odgovorio na sva pitanja. Voljela bih kod njega pohađati i druge časove.

 Hvala ti Darko.


Ena Manojlović, programer i instruktorica yoge

Sveukupna usluga je bila dobra, novo stečena znanja će mi svakako pomoći i unaprijediti usluge koje pružam svojim klijentima. Tehnike meditacije će mi koristiti privatno za rad na sebi.

Arna Žugor, dipl. Ekonomista, trener fitnesa i joge

Darko je hodajuća biblioteka, precizno i jasno govori o jogi, meditaciji i mnogim drugim vještinama, šta god me zanimalo – od njega sam mogla dobiti odgovor. Novo znanje koje sam dobila je praktično i toliko dobro preneseno da ga primjenjujem u svakodnevnici – i privatno i na svojim časovima.

Selma Dokara, arhitektica i joga instruktorica

Odlični uvodi..jasni.. cijeli čas. Sviđa mi se što smo obradili više tehnika meditacije tokom kursa. Dobila sam drugi pristup meditaciji za koji nisam znala jer sam većinom na netu čitala netačne informacije.

Aida Lepara, vlasnica City Boutique Hotel

Pored 9 tehnika naučit ćete principe meditacije, kompletan meditacijski protokol, dobiti priručnik i prateće audio materijale.

Edukator: Darko Trajković (hipnoterapeut, trener tai chia i yoge,učitelj meditacije, majstor ninjutsua 4.DAN)

GDJE:Online putem Zoom-a

KAD:termini po dogovoru

VRIJEDNOST: 100€ u grupi ili 130€ 1 na 1